У коментарі «Вголосу» Батюк заявила, що її намагалися звільнити під будь-яким приводом.

«Спершу мене намагалися звільнити через нібито прогул, хоча я відпросилася насправді усно в адміністрації. Вони скликали профком, аби проголосувати за моє звільнення. Але я написала пояснення, що справді відпрошувалася, тому вони вирішили знайти іншу підставу.

Через два дні до мене прийшли з листом про те, що я повинна з'явитися до ЛМР і надати там доступ до «Фейсбуку». Я відповіла відразу, що готова це зробити, але у прийнятний для мене час і спосіб. Проте невдовзі до мене з'явилися з комп'ютером, з якимось невідомим чоловіком. При тому була присутня керівниця управління освіти пані Довганик та директор школи. Вони наказали мені увійти на свою сторінку, аби вони завантажили архів. Але ж я прекрасно розумію, що у тому архіві – усі дані про мою діяльність у «Фейсбуці», всі фото і листування. Звісно, що чужій людині, яка не представилась, не показала документів, я такого давати не буду. Тим більше, що невідомо, де і як воно потім буде використане. Я дзвонила юристу радитися, але вони прийшли із готовим наказом про звільнення. Я просто нічого не встигла вдіяти. Зрозуміло, що такі речі мали б відбуватися через суд чи відповідними слідчими органами», – зазначила Батюк.

Зважаючи на це, депутатка заявляє, що звільнена незаконно, тому вимагає поновлення на посаді і виплати заробітної плати за час вимушеного прогулу.

«Мене звільнили із політичних мотивів, відповідно, я подала до суду», – сказала Батюк.

Нагадаємо, 20 квітня 28-річна учителька історії львівської школи №100 Мар'яна Батюк заявила, що її Facebook-сторінку зламали невідомі і розмістили повідомлення із хвалебними словами про Адольфа Гітлера.

У той же день міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Мар'яні Батюк не місце серед дітей, а вже 25 квітня її звільнили з роботи. Увечері 25 квітня обурені батьки організували мітинг під домом учительки, аби висловити їй свою підтримку.

У коментарі журналістам телеканалу НТА учні, яких до того дня навчала Батюк, та їхні батьки повідомили, що дуже задоволені роботою вчительки і робитимуть все можливе задля поновлення її на посаді. Разом з тим, батьки переконані, що Мар'яну Батюк просто підставили.

Сама Батюк заявила, що поновлюватиметься на посаді і доводитиме свою правоту у суді.

27 квітня ввечері у мікрорайоні Рясне батьки учнів школи №100 організували стихійний мітинг під стінами навчального закладу на підтримку Мар'яни Батюк. Обурені люди заявляли, що педагога звільнили несправедливо, тож тепер вони домагатимуться поновлення її на посаді. Якщо цього не станеться – батьки обіцяють мерії масштабні протести.

29 квітня учні школи №100 та жителі мікрорайону Рясне знову організували флеш-моб під стінами школи.

Місцеві жителі, які добре знають Батюк, назвали звільнення педагога політичною розправою, адже Мар‘яна Батюк є депутаткою Львівської міської ради від ВО «Свобода».

 

Жителька Рясного Леся Олексіївна, діти якої закінчили школу №100, а тепер відправили туди своїх дітей, розповіла «Вголосу», що місцеві добре розуміють ситуацію, яка склалася довкола Батюк, і домагатимуться поновлення її на посаді:

«Ми живемо тут багато років і прекрасно розуміємо цю ситуацію. Мар'яну я знаю давно, знаю її маму, і знаю, що вона робить для мікрорайону. Тому я не можу спокійно дивитися, як стравлюють цю людину. Якби вона справді була винною, то зібрали би докази, почали б з'ясовувати її вину і відсторонили б на час розслідування. Натомість її нагло звільнили за першим помахом руки Садового».

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ