Як зазначають ініціатори рішення, до фракції звернувся голова правління благодійної організації «Христове милосердя» М. Ощипко, який вважає, що для подолання духовного вакууму необхідно забезпечити розвиток релігійної освіти дітей та молоді.

«Україна переживає важкі випробування, війну, насилля, утиски, глибоку духовну і культурну кризи. Без духовного відродження суспільства на християнських цінностях не можливо мріяти про побудову суверенної, гуманної, цивілізованої, правової держави.

Християнська мораль не тільки плекає певні норми поведінки, але і виховує людину у любові до Бога, до своєї землі, до родини. Християнське виховання повинно здійснюватися не лише у сім’ї, але й у дитячих садках, середніх та вищих навчальних закладах», - йдеться у зверненні.

М. Ощипко закликав звернутися до Міністерства освіти і науки України щодо запровадження у всіх навчальних закладах як обов’язкового предмету «Християнської етики», відновити обов’язкове викладання предмету «Релігієзнавство», запровадити у навчальних закладах усіх рівнів акредитації спецкурси: «Християнська філософія», «Християнська психологія та педагогіка», «Християнська соціологія», а також сприяти формуванню християнського світогляду при викладанні всіх християнських дисциплін, особливо природничого спрямування.

Перед голосуванням депутатська більшість облради, отримавши «сигнал» від голови О. Ганущина словами «прошу визначитись» - не підтримала це звернення.

Зазначимо, що проект рішення ініціювала фракція ВО «Свобода».

ІА "Вголос": НОВИНИ