За цю пропозицію проголосувало лише 12 депутатів. 

Як йдеться в заяві, спадщина Героя України Бориса Візницького та Львівська національна галерея мистецтв стають об`єктом постійних зазіхань. 

«Унаслідок невиважених змін до ст. 21 Закону України «Про культуру» на посаду директора Львівської національної галереї мистецтв призначено випадкову особу без професійного стажу, спеціальної освіти і досвіду роботи в музейній справі. Очевидно, що результати конкурсу відбулися за політичною, а не професійною ознакою. Інтелігенція, професійні музейники, моральні авторитети Львівщини ще у 2012 році попереджали про неприпустимість і несерйозність призначення на посаду директора Львівської національної галереї мстецтв Тараса Возняка. Новопризначений директор уже встиг засвітитися щонайменше у двох скандалах. При відкритті виставки творів Іоанна Пінзеля у Бельведері (Австрія) жодним чином не згадано про постать Бориса Возницького, геніального музейника, який відкрив Пінзеля світу. До того ж, місто Львів на афішах виставки дивним чином перетворилося на «Лємберг». Ми, депутати обласної ради, не залишимося осторонь ситуації, яка склалася навколо Львівської національної галереї мистецтв. Надбання Героя України Бориса Возницького, а це десятки тисяч унікальних пам`яток, не можуть бути втрачені. Тому вимагаємо від Міністерства культури України скасувати результати бутафорного конкурсу на призначення директора Львівської національної галереї мистецтв та поновити на посаді незаконно звільнену Ларису Разінкову-Возницьку», - йдеться в заяві.

Додамо, що 8 листопада 2016 року відбувся Форум громадських організацій Львівщини, учасники якого ухвалили звернення до керівництва та депутатських фракцій Львівської обласної ради щодо «рейдерського захоплення Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького» та закликали до збереження спадщини Возницького.   

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ