Депутати Верховної Ради проголосували за зняття депутатської недоторканності.

За відповідне рішення проголосувало 373 нардепів

Категорично проти скасування недоторканності виступили депутати від партії Медведчука «Опозиційна платформа-За життя». Там заявили, що «це диктатура».

Депутат від партії «Європейська солідарність» Микола Княжицький заявив, що закон, який писав Порошенко «недосконалий» і він нібито не може захистити нардепа. Проте вже сам експрезидент подякував, що саме його закон було взято за основу та заявив, що він за це голосуватиме.

Зазначимо депутати проголосували за зареєстрований ще Порошенком проект Закону України “Про внесення змін до статті 80 Конституції України” № 7203.

Законопроектом пропонується викласти статтю 80 Конституції України у новій редакції, що скасовує положення, за якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності.

Як писав “Вголос”, депутати Верховної Ради внесли зміни у Конституцію та скасували депутатську недоторканність у першому читанні.

ІА "Вголос": НОВИНИ