[media=135080,135081] 

Про це сьогодні, 24 липня, під час прес-конференції розповіла завідувач ДНЗ №42 Наталія Заранська, передає кореспондент «Вголосу»

Завідувач дитсадка наголосила, що колектив та батьки дітей їхнього навчального закладу обурені діями начальника управління освіти Львівської міської ради Зоряни Довганик, начальника відділу освіти Галицького та Франківського районів Лесі Васюти, депутатів від «Самопомочі» Андрія Шевціва, Вікторії Довжик та від фракції «Укроп» Ігоря Телішевського та Ігоря Зінкевича. За словами очільниці ДНЗ №42, ці люди, проникнувши у приміщення дитсадка, вчинили там погром та викинули речі дітей, куплені за кошт батьків.

«Вищий цинізм у тому, що власноруч Зоряна Довганик, начальник та працівники освіти, депутати Львівської міської ради викидали, ламали, нищили дитячі речі, іграшки, навчально-методичну літературу. Всупереч ухвалі суду, працівників ДНЗ №42 не допускають до їхніх робочих місць. Перекрили доступ до електрощитової, пральні, заблокували усі виходи, навіть аварійні».

У дитсадку №42 кажуть, що керівництво Львівської міської ради через підконтрольні їм медіа маніпулює інформацією щодо діяльності цього навчального закладу.

«У міській раді кажуть, що на ремонт ДНЗ №42 з бюджету було виділено 5 млн грн. Це не зовсім правда, адже за ці кошти вони ремонтували ті приміщення, які були закриті та куди нас не допускали. У міській раді замість того, щоб на базі нашого дитячого садка відкрити чотири групи, маніпулюють тим, що, мовляв, у дитсадок №188 вони наберуть лише дітей пільговиків. Ми теж набираємо пільгові категорії, жодне ДНЗ самостійно не приймає дітей на навчання, всі списки затверджує Львівська міська рада. Ми не розуміємо, для чого у приміщенні вже діючого дитсадка  відкривати ще один навчальний заклад, який не матиме ні їдальні, ні пральні, ні належних умов для навчання. Для чого утримувати адміністрацію цього новоствореного дитсадка, якщо ми функціонуємо та могли б впоратися із чотирма додатковими групами», – каже Наталія Заранська.

Завідувачка дитсадка наголошує, що наразі навчання у ДНЗ №42 не проводяться через канікули. Наталія Заранська не знає, куди з початком навчального року запрошувати дітей, адже замість захоплених кімнат, які ремонтувались за кошти батьків, їм дали захаращені приміщення, де перебування для дітей може бути небезпечним.

«Ми звернулися до всіх правоохоронних органів. Зараз намагатимемось через суд довести свою правоту», – сказала завідувач ДНЗ №42.

Голова батьківської ради ДНЗ №42 Ігор Надточій каже, що батьки дітей вражені маніпуляцією з боку Львівської міської ради.

«Користуючись медійною перевагою партій «Укроп» та «Самопоміч», чиновники маніпулюють громадською думкою. На наш погляд, Львівська міська рада сформувала об'єднану рейдерську групу. Під прикриттям депутатів чиновники від освіти викидали речі наших дітей, псували майно. У нас є дві версії, чому міські чиновники і депутати так наполегливо хочуть знищити заклад, в якому навчаються наші діти. Перша – садок має велику земельну ділянку і є думка, що там планується будівництво. Друга – «Самопоміч» та «Укроп» хотіли пропіаритися, бо раніше вони уже заявили, що відкрили новий дитсадок №188. Але він не новий, а відкритий у тих приміщеннях, де вже навчалися наші діти. Міська рада каже, що на наш ДНЗ вони виділили 5 млн грн. Але наші діти у цих відремонтованих приміщеннях ніколи не навчалися. За 16 років нам не дали жодної копійки: все робилося за гроші батьків», – сказав Ігор Надточій.

Підтримав колектив дитсадка та батьків, діти яких навчаються у ДНЗ №42, начальник Об'єднання добровольців АТО Ігор Ганусяк.

«У міській раді прикриваються дітьми. Мовляв, у тому дитсадку навчатимуться діти пільговиків. Поясніть мені, як це так, що за дискримінація? Діти всі однакові: діти воїнів АТО, слюсарів чи пожежників. Незалежно від статусу батьків діти мають навчатися. У Львові не так багато ДНЗ, не можна нищити ті, що є. Чиновники вважають, що вони є вищими від закону», – сказав Ігор Ганусяк.

Прикметно те, що на прес-конференцію з приводу захоплення ДНЗ №42 були запрошені міський голова Андрій Садовий та в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань, директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна. Проте вони не з'явилися. Натомість журналістка «24 каналу», який відповідно до структури власності на 76,78% належить дружині львівського міського голови Катерині Кіт-Садовій, почала агресивно відповідати на заяви батьків та завідувачки ДНЗ №42, мовляв, речі, які були вилучені із дитсадка, перебувають у безпечному місці, відсутність їдальні у новоствореному ДНЗ №188 – це не проблема, бо дітям довозитимуть їжу, а рішення суду у керівництва ДНЗ№ 42 – не остаточне.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ