Народні депутати від фракції «Слуга народу» Сергій Литвиненко та Олена Копанчук вибачилися за кнопкодавство та пообіцяли віддати свою зарплатню на благодійність.

Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що перший заступник голови Парламенту Руслан Стефанчук направив до комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України своє звернення щодо зафіксованих фактів неперсонального голосування.

«Окремою опцією реєструю проєкт закону »Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України«, - написав він на своїй сторінці у »Фейсбуці".

Під час ранкового засідання парламенту кнопкодавам від «Слуги народу» дали слово, аби пояснити свій вчинок.

Литвиненко перепросив через голосування за колегу та пообіцяв віддати місячну зарплатню благодійним фондам.

«Хочу вибачитися за те, що вийшло. Все було в турборежимі, виходило помилково, бо я переживав, щоб за ці закони ми проголосували так, як мені підказували душа і серце. Хочу вибачитися і сказати, що мою зарплату місячну я готовий передати у благодійні фонди. За цю помилку», - сказав він.

До нього приєдналася і Копанчук: «Для мене це буде важливим уроком на все життя. Також я приєднуюся до позиції передати свою заробітну платню у благодійний фонд».

Як писав «Вголос», народний депутат від “Слуги народу” Сергій Литвиненко не впізнав свого однопартійця Олександра Куницького, коли той почав сварити його за кнопкодавство.

ІА "Вголос": НОВИНИ