Про це інформує власкор «Вголосу».

4 травня своїм розпорядженням міський голова Луцька Микола Романюк зупинив два рішення міської ради, які скасовували право оренди підвального приміщення для патріотичної громадської організації «Відродження національних традицій». Вето було накладено «через порушення Конституції України, чинного законодавства України, нормативних актів Луцької міської ради, порушення законних прав та інтересів особи». Зокрема, організацію у тримісячний термін не повідомили про плани міської влади розірвати договір оренди і виставити приміщення на аукціон.

Сьогодні у зв’язку з цим відбулося позачергове засідання міської ради. Активними поборниками виставлення приміщення на аукціон виступили окремі депутати від «Самопомочі», Радикальної партії Олега Ляшка, «УКРОПу» та лідер політичного проекту «Народний контроль» Павло Дальничук. Однак за подолання вето міського голови проголосували лише 19 депутатів.

Нагадаємо, що 27 квітня Луцька міська рада ухвалила рішення про включення нежитлового підвального приміщення на вулиці Лесі Українки, 25, в якому є громадська патріотична організація «Відродження національних традицій», до переліку об’єктів, що підлягають приватизації.

Як заявив у коментарі власкору «Вголосу» голова фракції ВО «Свобода» в Луцькій міській раді Микола Федік, таке рішення є наслідком лобіювання окремим депутатом своїх бізнес-інтересів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ