Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Це питання виносили на розгляд сесії вже неодноразово, однак воно не знаходило підтримки в депутатського корпусу. Мер Львова та виконавчі органи аргументували потрібність ухвалення цього рішення тим, що готель  «Леополіс» вклав значні кошти в реставрацію майже аварійного будинку, тож його слід звільнити від інвестиційного внеску.

Однак на депутатів такі аргументи не подіяли, адже йдеться про будинок у самісінькому серці Львова – на вул. Шевській.

Ухвала передбачала: «Зарахувати приватному акціонерному товариству «Європейський Дім» вартість невідокремлювальних поліпшень об’єкта оренди в сумі 27 454 400, 00 грн, здійснених у процесі ліквідації аварійного стану, реставрації та реконструкції з пристосуванням приміщень будинків № 14, 14-а, 16 на вул. Шевській у м. Львові під II чергу готельного комплексу, при приватизації об’єкта способом викупу».

Додамо, що під час розгляду порядку денного сесії Львівської міської ради депутат Володимир Гірняк запропонував узагалі виключити цю «завуальовану» ухвалу з порядку денного сесії. Однак голова фракції ВО «Свобода» Любомир Мельничук зауважив, що краще винести цей документ на голосування і не підтримати його. У результаті так і було зроблено, й ухвала під завуальованою назвою «Про внесення змін до ухвали міської ради від 18.07.2013 №2642 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 20.07.2011 №737» набрала всього 24 голоси депутатів, а міська скарбниця не втратила майже 27,5 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ