Комісія з питань екології та природних ресурсів Львівської обласної ради не підтримала пропозицію свободівців визнати неприпустимим розміщення звіроферм на Львівщині.

Про це повідомив член комісії, депутат облради від ВО «Свобода» Олексій Балицький.

На засіданні розглядали звернення голови фракції ВО «Свобода» Олега Панькевича та депутата від ВО «Свобода» Ольги Шайдулліної про неприпустимість розміщення звіроферм, діяльність яких загрожує довкіллю та здоров’ю людей, а також звернення громад з цього питання.

Раніше до депутатів, які представляють у Львівській обласній раді Бродівський район, звернулися мешканці сіл Язлівчик, Берлин, Конюшків, Лешнів, Гримайлівка, Королівка та Шнирівської сільської ради, які стурбовані наміром розміщення звіроферм на території сільських рад.

Представники громад повідомили, що ініціативна група зібрала близько чотирьох тисяч підписів громадян за заборону будівництва звіроферм. Реагуючи на великий суспільний резонанс у районі, 29 листопада 2018 року Бродівська районна рада ухвалила рішення про заборону хутрових ферм на території району. Аналогічне рішення ухвалили Язлівчицька, Лешнівська та Шнирівська сільські ради.

На засіданні комісії Олексій Балицький запропонував депутатам винести на сесію питання про неприпустимість розміщення звіроферм на території Львівщини, зокрема в Бродівському району, однак цю ініціативу підтримали тільки депутати-свободівці та ще один депутат.

Нагадаємо, що раніше голова Всеукраїнського об’єднання українок «Яворина», член Політради ВО «Свобода» Ірина Сех звернулася до голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина з проханням ухвалити на сесії рішення про заборону хутрових ферм на території Львівської області. За її словами, хімікати, якими обробляють вбитих тварин, здатні викликати онкологічні захворювання в людей. Через це в Європі таке виробництво заборонене.

ІА "Вголос": НОВИНИ