Про це повідомляє на своїй сторінці у «Facebook» ГО «Громада та ініціатива».

11 жовтня на сесії обласної ради деякі депутати, а саме: із фракцій БПП, ВО «Батьківщина», Громадянська позиція, УКРОП, Народний Контроль, Радикальна партія, Народний Рух, а також Парасковія Дворянин (Самопоміч) проголосували за вилучення частини рішення облради щодо децентралізації, де йшлося про недопустимість порушення принципу добровільності об`єднання територіальних громад, передбаченого статтею 2 Закону України «Про добровільне об`єднання громад».

«Боюся припустити, але виходить, що наші народні обранці вважають, що об`єднання територіальних громад має бути примусовим. То може вже пора перестати окозамилювати людей? На ефірах ми чуємо зовсім інші речі, як вони дбають про наш знедолений народ», - прокоментував ситуацію голова громадської організації Віталій Горбатенко.

До речі, ГО «Громада та ініціатива» була співініціатором проекту рішення обласної ради щодо реформи у сфері місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації повноважень виконавчої влади та об`єднання територіальних громад, яке вчора депутати заслуховували більше двох годин.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ