Як йдеться в зверненні, Львівська обласна рада обурена черговим проявом антинародної політики влади, яка з 1 квітня ініціювала встановлення абонплати за газ для населення, що призведе до значного зростання вартості комунальних послуг.

«Ми вважаємо такий крок новою спробою уряду Гройсмана обслужити інтереси олігархів за рахунок українців. Ми категорично засуджуємо системну антисоціальну діяльність уряду, яка довела велику кількість громадян України до зубожіння і загрожує національній безпеці», - йдеться в документі.

Як зазначено у зверненні, кишенькова провладна Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повністю вичерпала себе і має бути розігнана, а її члени притягнуті до відповідальності. НКРЕКП стала органом, який діє в інтересах монополістів і перебуває на їх утриманні.

«Доказ тому ‒ останнє рішення ввести абонплату за газ. Воно призведе до того, що лише у 2017 році від абонентської плати облгази, які перебувають у власності олігархату, отримають додаткового прибутку майже 15 мільярдів гривень, а пересічені українці збідніють на ще 15 мільярдів гривень. У зв'язку з вищевикладеним ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та НКРЕКП негайно вжити заходів для скасування рішень, якими введено щомісячну абонентську плату за підключення до системи газопостачання», - йдеться в проєкті звернення.  

 Нагадаємо, як писав «Вголос», 4 квітня 2017 року народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко на брифінгу в парламенті оголосив вимогу націоналістів негайно скасувати ганебне рішення НКРЕКП. Політик закликав відправити у відставку керівництво комісії, яке дозволило олігархам дограбувати громадян.

Тим часом, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок зазначив, що українська влада разом з НКРЕП робить з українців дурнів, спочатку впроваджуючи, а потім призупиняючи дію абонплати за газ.
Відтак, націоналісти у найближчі дні ініціюватимуть в місцевих радах звернення до Президента та уряду з вимогою скасувати здирницьку абонплату за газ.

 

 «Вголос» 
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ