Комітет виборців України просить кандидатів оприлюднити декларації про доходи перед дочасними виборами, які відбудуться 21 липня.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Станом на зараз виборці мають доступ лише до декларацій тих кандидатів, які є особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Тобто чинними народними депутатами, міністрами тощо. Однак громадяни не мають доступу до декларацій усіх інших кандидатів у народні депутати», – йдеться в повідомленні на сторінці КВУ.

Як повідомляє КВУ, внаслідок такої ситуації кандидати у народні депутати опинилися в нерівних умовах. Адже частина із них оприлюднила декларації відповідно до свого місця роботи, тоді як інші декларацій не показали.

Зазначається, що серед понад 5 тисяч кандидатів є значна кількість осіб, які не працювали впродовж останніх років в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування, а тому декларацій не подавали взагалі. «Як наслідок, громадяни позбавлені можливості проаналізувати фінансовий стан усіх без винятку кандидатів», – вказали у КВУ.

Нагадаємо, ЦВК уже цього тижня покаже виборчі бюлетені для голосування.

ІА "Вголос": НОВИНИ