У Львові, на вул. Антоновича 100, попи Московського патріархату, порушуючи закон, зводять черговий храм-філію РПЦ. Проте депутати Садового від партії «Самопоміч» на сесії Львівської міської ради принципово відмовились реагувати на розбудову «руского міра» у Львові.

Про це у коментарі ІА «Вголос» розповів депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрій Рікота.

«Відсутність реакції на розбудову »руского міра« у Львові - це або політична заангажованість, або це - вкотре доводить, що Андрій Садовий та його партія у Львові активно підтримує Російську православну церкву та її сателіта - Московський патріархат. Бо уже достеменно відомо, що храм МП на вулиці Антоновича, 100 у Львові зводиться без жодних дозволів із Державної архітектурної інспекції.

Натомість цю землю в оренду МП видала саме Львівська міська рада. А тому я звернувся із протокольним дорученням, щоб вивчити наявну ситуацію та унеможливити незаконну забудову для структури із сумнівною репутацією. Це - проста процедура, котра має на меті, щоб депутатський корпус відреагував на порушення закону. Проте депутати від партії мера відмовились на це реагувати, показавши свою антиукраїнську позицію», - наголосив Андрій Рікота.

Ще один депутат Львівської міської ради Андрій Карбовник жорстко розкритикував депутатів Садового, назвавши їх «адептами руского міра» у Львові.

Також місцевий депутат оприлюднив список усіх обранців Львова, котрі відмовились голосувати за протокольне доручення про розірвання договору оренди землі між Львівською міською радою  та Московським патріархатом.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ