17 серпня 2017 року під час сесійного засідання депутати Бродівської районної ради підтримали відповідну заяву фракції ВО «Свобода».

«Місяць тому «ті тушки» у масках по-звірячому побили Олега Супруненка, очільника Миргородської «Свободи», голову свободівської фракції у Миргородській міській раді. Минулої середи його поховали. Олег так і не вийшов із коми. Йому було лише 29 років, без батька залишився маленький син. Олега вбивали не з метою пограбування, щоби забрати простенький мобільний телефон. Зовсім не схоже це і на побутовий конфлікт. Абсолютно виключено, що причиною вбивства могли бути якісь бізнес-розбірки, бо жодного бізнесу в Олега не було. Ставши депутатом і очоливши фракцію, Олег Супруненко й далі працював на заводі простим слюсарем. Для всіх зрозуміло, що мотив цього звірячого злочину – незламна і принципова громадська та політична позиція Олега. Це помста за те, що боровся з монополістами-перевізниками за чесні тарифи, зупиняв «договорняки» з розподілом землі й публічно викривав бариг-аферистів, чим став поперек дороги усім місцевим крадіям і корупціонерам. Олега не змогли купити, тому вирішили розправитися фізично. Молодого хлопця катували, не лишивши шансів на життя. Руки переламані у багатьох місцях, пробиті легені, поламані ребра – таким знайшла Олега дружина обіч дороги. 26 днів лікарі боролися за його життя, але врятувати свободівця не вдалося. Ця розправа нагадує жорстоке вбивство сепаратистами на Донбасі горлівського депутата Володимира Рибака. У обох випадках – це помста за активну громадянську позицію, за переконання. У обох випадках злочинці надзвичайно жорстокі та безжальні. Ми заявляємо, що втекти від справедливого суду не зможе ніхто зі злочинців, їх не врятують ані гроші, ані зв'язки, ані депутатські мандати! Водночас ми звертаємося до правоохоронців та суддів з вимогою якнайшвидше розслідувати справу та довести її до справедливих вироків», – йдеться у документі.

Як уже писав «Вголос»Олег помер 7 серпня після 26 днів боротьби за життя.

Ще 12 липня в Миргороді вночі на свободівця напали невідомі у масках, які завдали йому тяжких поранень – травм голови та численних переламів. Більше трьох тижнів (26 днів) він перебував у реанімації у тяжкому стані.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ