Про це йдеться в проекті рішення, яке подав 10 березня 2017 року депутат від ВО «Свобода» Михайло Нискогуз.

Фракція пропонує на наступному сесійному засіданні заслухати інформацію Львівської обласної державної адміністрації про вирішення проблемних питань у вугільній галузі області та дати оцінку роботі адміністрації у цій галузі.

У проекті рішення свободівці пропонують виділити 1 млн 780 тисяч гривень з резервного фонду обласного бюджету для постраждалих внаслідок вибуху на шахті «Степова», що стався 2 березня 2017 року. Також йдеться про те, щоб доручити Львівській обласній державній адміністрації вжити заходів для забезпечення державних гарантій шахтарям; не допускати заборгованості з виплати їм заробітної плати; щоквартально інформувати обласну раду про вжиті заходи для вирішення проблемних питань у вугільній галузі Львівської області.

«Ми також наполягаємо на ухвалення звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на модернізацію та переоснащення шахт ДП «Львіввугілля». Окрім заборгованості з виплати заробітної платні шахтарям, гостро стоїть питання закупівлі безпечного обладнання та індивідуальних засобів захисту для роботи шахтарів. Для прикладу, на кожній шахті має функціонувати система аерогазового контролю, як правило, це комплекс українського виробництва КАГІ, що здійснює моніторинг концентрації газу або новіший комплекс АСМОДУ, який при перевищені допустимих норм не дозволяє утворити іскру, чим унеможливлює вибух. Допоки державні шахти в Західній Україні страждають від хронічного недофінансування, окремі можновладці незаконно збагачуються внаслідок закупівлі вугілля за завищеними цінами на шахтах в ОРДЛО», - зазначив  Михайло Нискогуз.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ