Позачергові сесії із зазначеного питання ініціювали свободівці в Городоцькій, Жовківській, Миколаївській, Мостиській, Перемишлянській, Турківській районних радах, в Миколаївській та Перемишлянській міських радах, в Ходорівській, Мостиській, Судововишнянській міських об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).  

Як йдеться у зверненні свободівців, останнім часом надзвичайно загострилася ситуація в галузі охорони здоров’я.

«Громади стурбовані політикою уряду в цій сфері, зокрема, заходами, які призводять до скорочення кількості лікарняних ліжок, закриття відділень та цілих лікарень, скорочення працівників, а в результаті – погіршення якості й доступності медичних послуг.

Окрім цього, відомо про нову реформу в медицині, яка передбачає створення так званих госпітальних округів. Органи місцевого самоврядування, громади не отримують достовірної інформації щодо планів влади зі створення госпітальних округів, однак побоюються, що це обернеться закриттям лікарень в районах. Уже зараз відбуваються протести, масові збурення», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що 1 лютого 2017 року фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді ініціювала скликання позачергової сесії облради через проблеми в медичній галузі та пов’язані з цим збурення в місцевих громадах.  

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ