Про це повідомив депутат Великомостівської міської ради від фракції ВО «Свобода» Роман Кісілевич. 

Депутати Великомостівської міської ради не підтримали ініційоване фракцію ВО «Свобода» рішення щодо прозорого проведення закупівель товарів, робіт, послуг, що фінансуються за кошти місцевого бюджету. 

«Не підтримали цю ініціативу депутати від «Народного руху України». А міський голова взагалі не хотів вносити це питання на розгляд сесії, мотивуючи це тим, що це «ускладнить його роботу». Такі дії ще раз наводять на думку, що місцева влада не має бажання працювати прозоро та ефективно використовувати кошти», – зазначив Роман Кісілевич.

До прикладу, за словами свободівця, міський голова міста Великі Мости подав на розгляд депутатській комісії з питань бюджету кошторис на встановлення 48 вікон у дитячому садочку на суму 169,937 тисяч гривень, що становить понад 3,5 тисяч гривень за одне вікно. 

«Крім цього, йому ще необхідно близько 320 тисяч гривень для закупівлі самих вікон до вже витрачених 110 тисяч гривень. Фракція ВО «Свобода» не буде підтримувати розкрадання б’юджету. Масштаби апетитів «мера» вражають. Із такими витратами вікна, мабуть, мають бути золотими», – зауважив свободівець.

За пропозицією депутата від фракції ВО «Свобода» Романа Кісілевича депутати Великомостівської міської ради передбачили 20 тисяч гривень на закупівлю тенісних столів, шахів та шашок для популяризації та розвитку цих видів спорту, а також для залучення молоді до зайнять спортом.

Також під час сесії Великомостівської міської ради фракція ВО «Свобода» не голосувала за продовження роботи розважальних закладів до другої години ночі. 

«Натомість депутати у час воєнних дій на Сході нашої країни таки підтримали це ганебне рішення», – зазначив Роман Кісілевич.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ