Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

До фракції ВО «Свобода» звернулася ГО «Люстрація» з приводу неприпустимості призначення колишнього високопосадовця «Партії Регіонів» у Жидачівському районі Кизиму Олега Зіновійовича на посаду начальника відділу в департаменті освіти і науки Львівської ОДА. Адже відомо, що 20-21 жовтня 2016 року відбувся конкурс на зайняття вакантної посади заступника начальника управління дошкільної, загальної, середньої, професійноої освіти, соціального захисту, позашкільної та виховної роботи, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки – начальника відділу професійної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки Львівської ОДА, переможцем якого став Кизима Олег Зіновійович.

Зі слів заявників, Кизима Олег Зіновійович має безпосередній стосунок до «Партії Регіонів». Зокрема, під час позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року – член окружної виборчої комісії територіального виборчого округу № 124 (міста: Стрий, Моршин, Новий Розділ, райони: Стрийський, Миколаївський) від депутатської фракції «Партії Регіонів».

Кизима Олег Зіновійович з 2010 по 2014 роки – працював на посаді заступника голови Жидачівської РДА. За неофіційною інформацією, у 2012 році на виборах до Верховної Ради України очолював виборчий штаб «Партії Регіонів» у Жидачівському районі.

На переконання громадських активістів, перебування колишнього «регіонала» у виконавчій владі є аморальним і неприпустимим, до того ж під загрозою постає навчаня та виховання учнівської та студентської молоді у професійних та вищих навчальних закладах.

«Зважаючи на вищевикладене, прошу:

1) Виконати вимоги Революції Гідності та Майдану в частині проведення люстрації та недопустити перебування Кизими Олега Зіновійовича на посаді начальника відділу професійної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки Львівської ОДА;

2) Провести службове розслідування щодо недбалого ставлення членів конкурсної комісії на зайняття вакантних посад у структурних підрозділах Львівської ОДА до своїх обов’язків та сформувати новий склад комісії», – йдеться у зверненні.

ІА "Вголос": НОВИНИ