З цього приводу свободівець Андрій Чад від імені фракції скерував депутатське звернення до комісії з питань депутатської діяльності, етики та регламенту, а також головам фракцій.

Як йдеться у зверненні, впродовж 2016 року фракція ВО «Свобода» виступила з ініціативою розгляду 40 важливих питань соціально-економічного та культурного напрямку на сесіях обласної ради, більшість з яких було проігноровано. Також фракція ВО «Свобода» подала низку пропозицій до проекту рішення про уточнення показників обласного бюджету на 2017 рік, але їх навіть не внесли до порядку денного.

«Окрім того, на засіданні обласної ради, яке відбулося 25 квітня 2017 року, голова засідання порушив законодавство України та регламент обласної ради, не надавши можливості голові Міжфракційного об`єднання учасників російсько-української війни у Львівській обласній раді, членові фракції ВО «Свобода» Михайлу Нискогузу виголосити всі пропозиції та правки до проекту рішення про уточнення показників обласного бюджету Львівської області на 2017 рік.

Вважаємо, що голова перевищив свої повноваження, знехтував правом депутата обласної ради вносити правки та пропозиції до проектів рішень.

Така практика ведення засідань обмежує законні права депутата місцевої ради. У зв`язку з цим фракція ВО «Свобода» вимагає вивчити наведені факти, дати оцінку діям голови  та оприлюднити висновки комісії на черговому засіданні обласної ради», - зазначено в документі.

ІА "Вголос": НОВИНИ