Група депутатів Верховної Ради підписала звернення до Президента Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія, глави уряду Володимира Гройсмана і керівників парламентських фракцій із закликом призначити Уляну Супрун на посаду міністра охорони здоров'я України.

Відповідний документ опублікував у Facebook Андрій Левус.

«Разом з колегами народними депутатами звернувся до лідерів коаліції та керівництва держави з вимогою внести подання Уляни Супрун на посаду міністра охорони здоров'я. Реформа повинна бути захищена політичними рішеннями. Вважаю, що потенціал для цього в Раді є. Це підтримають багато депутатів, підписи збиралися хвилин 20», - написав Левус.

На захист Супрун висловився сьогодні і Президент України Петро Порошенко. Глава держави заявив, що вважає в.о. міністра охорони здоров'я громадянкою України, а не США. Про це він сказав під час виступу перед членами Американської торговельної палати.

«Питання громадянства належить до виключної компетенції Президента країни. У мене була зустріч з пані Уляною і наголошую, що пані Уляна є громадянкою України відповідно до указу, який підписав Президент України Петро Порошенко про надання їй українського громадянства», - заявив Порошенко.

Таким чином він прокоментував рішення Окружного адміністративного суду Києва, який у вівторок, 5 лютого, заборонив Супрун виконувати обов'язки міністра.

Президент також зазначив, що пишається судовою реформою, але зазначив, що реформування ще не досягло судів першої інстанції.

Як писав “Вголос”, 5 лютого суд заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф зазначила, що таке рішення суду може негативно вплинути на проведення медреформи в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ