Сьогодні на засіданні комісії депутати розглядали звернення ВГО «Сокіл» щодо відправлення дітей учасників АТО із Львівщини до Республіки Білорусь. Михайло Нискогуз запропонував звернутись до департаментів внутрішньої та інформаційної політики, освіти і науки, фізичної культури та спорту і з питань культури, національностей та релігій, щоб дітей учасників АТО не відправляли у Білорусь.

Пропозиція не пройшла. «За» проголосували – Михайло Нискогуз («Свобода»), Юрій Шаваров («Свобода»), Василь Савчин («Самопоміч»). Не голосували – Михайло Гичка (БПП), Ігор Ковальчук («Народний Рух України») та Іван Лабай (БПП).

Після завершення голосування Михайло Нискогуз обурливо зазначив, що йому соромно за таке рішення комісії і покинув її засідання.

Нагадаємо, що 13 серпня Львівська обласна державна адміністрації відправила 30 дітей учасників антитерористичної операції із Львівщини на відпочинок до Республіки Білорусь. 24 серпня у Білорусі ФСБ викрала 19-річного Павла Гриба, сина українського прикордонника.

30 серпня голова ВГО «Сокіл» Юрій Черкашин направив звернення щодо оцінки ситуації, яке сьогодні і стало предметом розгляду комісії.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ