Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив очільник фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич.

Як відомо, вчора, 15 травня, відбулась чергова сесія Львівської обласної ради. За словами Олега Панькевича, особливістю останніх пленарних засідань є те, що під час кожного із них додаються нові питання. Через це неймовірно важко не лише пересічним львів’янам, які цікавляться роботою облради, але і депутатам, адже в таких умовах розібратись,  де важливі запитання, а де ні – нелегко.

«Це відбувається цілеспрямовано, щоб в такій каламутній водичці легше було, як кажуть, ловити рибку», – зазначив Олег Панькевич.

Наприклад, на його переконання, важливим запитанням учорашньої сесії була стратегія розвитку підприємництва. Але її розглядали усього кілька хвилин – без запитань, обговорень чи доповідей.

«Чи може такий документ змінити ситуацію у розвитку підприємництва? Більше того, якщо почати аналізувати цей документ, то його важко назвати стратегією. Оскільки стратегія – це документ на багато років, а тут йдеться про півтора роки…», – прокоментував очільник фракції ВО «Свобода» в Львівській обласній раді.

Схожою є ситуація із розглядом проблеми замків та культурної спадщини Львівщини:

«Дуже добре, що була розглянути проблема замків. Але ми так і не побачили вихід з цієї ситуації. Ми не побачили картини, яка стосується пам’яток нашої національної спадщини Львівщини загалом. Більше того – є спроби фактично приватизації замків, а також під загрозою є уся спадщина. Але насправді про це не говориться. Бо так само мала би бути концепція справжня, яка мала б обговорюватись на сесії…».

Також обговорювали на сесії Львівської обласної ради і будівництво меморіалу Героям Небесної Сотні. Його депутати вирішили спорудити на Сихові, у сквері біля кінотеатру ім. О. Довженка.

Окрім цього, вони хочуть звернутися до Львівської міськради з пропозицією розглянути співфінансування монументу, а також врешті виділити земельну ділянку під його будівництво. Втім, за словами Олега Панькевича, затримка, як завжди, за міським головою:

«Я можу говорити про особисту позицію, особисто мій негативний досвід, який у мене був як в голови обласної ради, у спілкуванні із міським головою Андрієм Садовим. Він чомусь вперто відмовлявся спрямовувати кошти на надважливі об’єкти і для нашого міста, і для України. Наприклад, пам’ятник Степану Бандері. Він чомусь відмовлявся давати кошти на цей об’єкт і його благоустрій. Ще до сьогодні немає належного благоустрою біля цього пам’ятника. Так само – Музей визвольних змагань, який міська рада не фінансувала. Нуі ми бачили фактично особистий спротив міського голови. Те саме зараз – пам’ятник Небесній Сотні. Інколи складається враження, що ця людина працює не на Українську державу…».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ