Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

У 2015 році Кабінет міністрів України виключив КП «Київський метрополітен» з переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення, що позбавило комунальне підприємство цього статусу та зумовило низку проблемних ситуацій в тому числі і для територіальної громади столиці України, зокрема, в частині хаотичного забудовування земельних площ над станціями метрополітену. Показовою є ситуація зі станцією метро «Героїв Дніпра» де будують торговельний центр прямо над нею, що призвело до руйнування станції.

Проектом рішення націоналістів пропонується звернутися до Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо внесення Комунального підприємства «Київський метрополітен» до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Як зазначив ініціатор проекту рішення Олег Чернецький, метою ухвалення цього рішення є захист населення Києва від виробничих, транспортних, соціальних, стихійних, біологічних та бактеріологічних катастроф.

«Аналіз тенденцій розвитку основних катастроф і збройних загроз та прогноз на перспективу свідчать, що на території України найближчими роками зберігатиметься високий рівень ризику виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, що ставить проблему запобігання їх виникненню і ліквідації або мінімізації наслідків до найбільш актуальних. Для успішного попередження, протидії та ліквідації наслідків потенційних загроз потрібна цілеспрямована державна політика та створення основного інструмента її реалізації - системи протидії надзвичайним ситуаціям. Повернення Київському метрополітену статусу стратегічного об'єкта захистить інтереси та життя територіальної громади міста Києва», - зазначив свободівець.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ