Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Зокрема, директор департаменту інформаційної діяльності та зв'язків з громадськістю Львівської ОДА Галина Гречин зазначила, що минулого року на фінансування «Львів-ТБ» з обласного бюджету було виділено 6 млн 885 тис. грн, половину з яких (3,5 млн грн) було скеровано на виплату заробітної плати колективу. Решту коштів у розмірі 2 млн 400 тис. грн витратили на оплату послуг супутника «Амос», через який телекомпанія транслює свої програми. На 2016 рік обласна рада заклала в бюджет лише 2 млн 800 тис. грн, яких не вистачить навіть на зарплати.

«На жаль, телеканал не має тієї популяризації, на яку ми очікували. Немає достатньої кількості випусків тематичних програм. Утім, незважаючи на це, департамент вважає за потрібне зберегти «Львів-ТБ», бо це унікальний телеканал. Але він не може більше існувати в такому вигляді. Треба зменшити витрати, підвищити конкурентоспроможність і вчитися самостійно заробляти гроші», – наголосила Галина Гречин.

Своєю чергою, директор «Львів-ТБ» Ярослав Антонійчук пояснив, що без супутника телекомпанія втратить свій статус. Бо завдяки йому програми телекомпанії транслюють у 17-ти областях України.

Голова комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ Юрій Візняк рекомендував депутатам обласної ради на позачерговому пленарному засіданні сесії ухвалити позитивне рішення про дофінансування телеканалу в розмірі 1 млн 200 тис. грн. Оскільки «Львів-ТБ» – чи не єдиний канал, який висвітлює заходи районного та обласного рівня.

«Висвітлення заходів районного та обласного рівня – це серйозна популяризація телеканалу. Також важливо вчитися заробляти за рахунок реклами», – наголосив Візняк.

Підтримав пропозицію дофінансувати з бюджету діяльність телекомпанії і голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак.

«Наша комісія підтримує цю пропозицію, бо від цього залежить заробітна плата тих, хто працює на телеканалі. Також керівництво має представити на сесії план оптимізації штату», – зазначив він.

На думку голови комісії з питань будівництва, ЖКГ, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики Богдана Гагалюка, телекомпанія в умовах сьогодення має бути незалежною від бюджету. Для цього, за його словами, треба мати свої конкурентоспроможні програми, рекламу, скоротити штат, який нині становить 82 одиниці. Згодом – ставити нові вимоги для тих, хто працюватиме надалі.

Під час обговорення керівництво «Львів-ТБ» запевнило, що до 26 січня, на яке призначено позачергове засідання сесії, розгляне пропозицію щодо скорочення колективу на 20%. Утім для виконання цього також потрібні кошти, які спрямують на компенсацію. Разом з цим директор «Львів-ТБ» пообіцяв представити власний план порятунку телекомпанії.

Загалом учасники обговорення дійшли висновку, що врятувати «Львів-ТБ» допоможуть нова концепція мовлення, оптимізація штату, грамотний топ-менеджмент, мотивація журналістів за рахунок підвищення заробітної плати, залучення рекламодавців.

ІА "Вголос": НОВИНИ