Представники влади на місцях висловлюють стурбованість з приводу відставки уряду Юрія Єханурова і наголошують на безвідповідальності такого кроку Верховної Ради, зазначаючи, що тим самим були проігноровані інтереси місцевої влади.

Про це йдеться у заяві Всеукраїнського об‘єднання депутатів місцевих рад.

„Приймаючи своє рішення, парламентарі залишили поза увагою схвалені у жовтні 2005 року на з’їзді Всеукраїнського об’єднання депутатів місцевих рад вимоги до вищого керівництва держави та рекомендації парламентських слухань про децентралізацію влади в Україні та розширення прав місцевого самоврядування”, - йдеться у заяві.

Зміст зазначених документів, зокрема, передбачав „забезпечити адекватну участь народу в управлінні суспільно-політичними та соціально-економічними процесами в державі, а відтак — врахувати інтереси абсолютної більшості людей”. Окрім того, було заявлено про прагнення досягти „узгодження рішень і дій вищих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості”.

В об‘єднанні заявляють, що після гучних декларацій народовладдя в Україні не набуло реального змісту. Як наслідок — державна влада і надалі не забезпечує належної народної довіри до себе та не спроможна зацікавити зарубіжних партнерів до співпраці.

У зв’язку з цим представники місцевої влади заявляють про необхідність негайного перегляду рішень, які дестабілізують ситуацію в державі, проведення Національного круглого столу за участю представників органів місцевого самоврядування — для якнайшвидшого порозуміння між гілками влади.

„Це дасть змогу з вирішувати усі життєво важливі питання і відповідати за них. Без такого підходу неможливий подальший розвиток демократичних процесів в Україні, а український народ не відчуватиме себе джерелом влади”, - зазначається у заяві.

ІА «Гаряча Лінія»

ІА "Вголос": НОВИНИ