Про це повідомляє власкор Вголосу.

Це звернення оголосив під час сесії Львівської облради депутат-свободівець Михайло Нискогуз. У зверненні, зокрема, йшлося:

 «Днями голова правлячої в Республіці Польща партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський у коментарі одному з польських ЗМІ заявив, що українці «з Бандерою… у Європу не ввійдуть». Додавши до цього, що «упродовж років… в Україні був культ людей, які чинили геноцид щодо поляків». Уважаємо, що такі висловлювання щодо Степана Бандери та інших учасників українського національно-визвольного руху в ХХ столітті є українофобськими та такими, що спрямовані проти національної пам’яті України. Відмовитись від Організації українських націоналів та Української повстанської армії, як цього вимагає лідер правлячої польської партії, – це те саме, що відмовитися від сьогоднішніх захисників України.

Звертаємося до Міністерства закордонних справ України щодо належної реакції на антиукраїнські висловлювання голови правлячої в Республіці Польща партії «Право і справедливість» Ярослава Качинського щодо українського національно-визвольного руху, зокрема лідера українських націоналістів Степана Бандеру. Історія – це частина міжнародного іміджу».

-

ІА "Вголос": НОВИНИ