Сьогодні, 5 червня, під час сесії облради, депутати проголосували за внесення змін до «Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2017-2020 роки» шляхом перерозподілу видатків між заходами Програми для придбання хоспісу медичного обладнання та закупівлю холодильного обладнання для зберігання лікарських засобів, повідомили у прес-службі облради.

За напрямком Програми – лікування дітей з гемофілією відбувається закупівля препаратів, які потребують зберігання в спеціальних умовах. Ресурсів, які є зараз, не вистачає, тому є потреба придбати додаткове холодильне обладнання.

Здійснено також розподіл коштів по МТД, які стосуються виграних трьох проектів в рамках програми «Польща – Білорусь – Україна».

Крім того, депутатський корпус підтримав зміни до «Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області», які передбачають підтримку промислових кластерів для здійснення їх статутної діяльності в контексті створення львівського промислового хабу, а також регламентують секторальну підтримку бізнесу (галузь машинобудування) у вигляді відшкодування частини тіла кредиту.

Як відомо, на початку 2018 року розпочато створення львівського промислового хабу – величезної інституції, яка дасть можливість об’єднати зусилля науки, промисловості, професійно-технічної освіти. У межах цього хабу створюватимуться промислові кластери, очікується, що їх буде 8. Зараз на етапі юридичної реєстрації перебувають 5 промислових кластерів.

Депутати своїм рішенням також погодили внесення змін до «Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018 – 2020 роки». Йдеться про доповнення тексту програми словами «операція Об’єднаних сил»у зв’язку із зміною статусу Антитерористичної операції на сході України на операцію Об’єднаних сил, а також запровадження поняття «член сім’ї загиблого бійця-добровольця АТО».

Як зауважив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак, ці технічні зміни дозволять у подальшому адмініструвати програму.

Із обласними програмами можна ознайомитися – тут.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ