[media=82871,82874] 

Під час засідання депутати оглянули автошляхи місцевого значення у Дрогобицькому, Стрийському та Миколаївському районах, насамперед ті, на ремонт яких у 2014 році були виділені кошти з обласного бюджету.

Зокрема, члени комісії оглянули дорогу місцевого значення загального користування Борислав – Дрогобич. На її ремонт було виділено 420 тис. грн.  Після тендерних процедур Служба автомобільних доріг визначила підрядну організацію, яка мала здійснити поточний ремонт на дорозі. Підрядник так і не приступив до виконання робіт. До речі, гроші на цю дорогу виділялися і минулого року, однак ремонтні роботи теж не були проведені.

На ремонт ще одного об’єкта – дорогу Дрогобич – Довголука з обласного  бюджету було виділено понад 4,7 млн грн. Служба автомобільних доріг Львівщини, яка проводила тендер на виконання робіт на цій дорозі, у своєму звіті подає комісії інформацію про те, що підрядник отримав 1 млн за виконані роботи. Обурені мешканці, з якими спілкувалися депутати під час виїзного засідання, у відчаї – вони розповідають про те, що підрядник тільки зняв верхній шар асфальту і ще у вересні привіз дві машини асфальту, який скинув гарячим прямо у калюжу, і потім ремонтників вже не бачили.

Голова постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв'язку Львівської обласної ради Михайло Задорожний зазначає: „Ми будемо проводити громадські слухання, заслухаємо звіт начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області. Служба автомобільних доріг оголошувала тендер, визначала підрядника. Вона має відповідні служби, які приймали акти виконаних робіт.  Такий „ремонт”, який ми побачили на цій дорозі, можна назвати безгосподарністю”.

Депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Олег Рісний розповів про дорогу Розділ - Жирова, що у Миколаївському районі: „Ця дорога перебуває в незадовільному стані впродовж останніх п’яти років, за цей час її навіть не латали. На ремонт дороги в обласному бюджеті передбачили 500 тис. грн. Минулого року тендер на виконання робіт виграв „Облавтодор”, який так і не розпочинав їх. Цього року у тендері на ремонт цієї, а також ще двох доріг у Миколаївському районі здобуло перемогу ШРБУ-65. Підприємство не починало робіт на жодній із цих доріг”. Тому, як розповідає Олег Рісний, місцева громада, підприємці самі вирішили провести ремонт дороги. Депутати, які здійснювали об’їзд, побачили, як громада засипала землею дорогу, на дорозі працювала техніка, яку орендувала за свій кошт громада.

Михайло Задорожний розповів, що постійна комісія Львівської обласної ради запросила представників Служби автомобільних доріг Львівської області взяти участь у виїзному засіданні комісії. Однак на запрошення депутатів представники Служби не відгукнулися. Депутати очікують, що вони отримають відповіді на свої запитання, а також на запитання, які хвилюють громадськість Львівщини, 8 грудня, під час громадських слухань, які організовує Львівська обласна рада. Зокрема, депутати хочуть дізнатися, чи Служба автомобільних доріг Львівщини, проводячи тендери на ремонт доріг і вибираючи підрядників, з’ясовувала, чи під силу тій чи іншій підрядній організації виконати той обсяг робіт, чи має вона відповідну техніку. Також депутати хочуть знати, чи Служба автомобільних доріг у тендерних умовах визначала відповідальність підрядника щодо повного завершення робіт, штрафні санкції при умові невиконання договору і розірвання договору до завершення бюджетного року.

Нагадаємо, що одне з питань порядку денного громадських слухань – звіт начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області. Також депутати заслухають звіт на черговому засіданні сесії Львівської обласної ради, яке відбудеться у вівторок, 9 грудня.

Прес-служба Львівської обласної ради

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ