Про це повідомляє Радіо Свобода.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій раніше не виключив, що голосування щодо цього законопроекту може відбутися 18 січня.

«Ми розглядатимемо, згідно із законодавством, усі правки. Якщо не зможемо розглянути сьогодні, то ми їх продовжимо розглядати завтра, не встигнемо завтра – розглядатимемо в четвер, і в четвер виходимо на голосування. Але ми нікому не дозволимо зірвати розгляд цього законопроекту», – сказав спікер на засіданні Верховної Ради 16 січня.

Під час розгляду законопроекту у Верховній Раді під її стінами вдень відбулися сутички активістів наметового містечка з поліцейськими. Активісти разом з шинами спалили російський прапор, вимагаючи від парламентарів ухвалити низку законодавчих норм, спрямованих на боротьбу з російською агресією.

6 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про особливості державної політики для забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (№ 7163).

У документі, серед іншого, міститься пункт про визнання Росії державою-агресором. Дії України в регіоні визначаються як стримування і відсіч російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях на підставі статті 51 Статуту ООН, яка визначає право держав на самооборону.

ІА "Вголос": НОВИНИ