Передає Прес-служба ВО «Свобода» 

Як наголосив Володимир Чехут, звітувати повинен кожен депутат будь-якого рівня, обраний громадою, а тим більше особа, яка цією ж громадою працевлаштована та отримує зарплату коштом платників податків.

«Скажіть, чи знаєте ви бодай про один проект рішення, який підготувала та подала заступниця голови, чи відомо про якусь її ініціативу? А може, ви пригадаєте бодай одну районну програму, яку запропонувала Підгрушна? Можливо, в галузі соціального захисту, медицини, освіти, які їй належиться курувати за посадовими обов’язками? Нічого не пригадаєте, бо цього не було і нема. Скажу більше, вона так ретельно «курує» освітню галузь, що в районі взагалі немає програми розвитку освіти, немає навіть проекту.

Заступниці доручено курувати мікропроекти місцевого розвитку. Що би робила освічена, компетентна особа, яка хоче і почувається зобов’язаною добре виконати свою роботу? Вона би організувала зустрічі, тренінги для представників місцевого самоврядування, щоб навчити їх готувати пропозиції, навчити їх відстоювати під час конкурсу та зрештою реалізовувати. Бо це – перспективно, це – додатковий шанс для громад, це кошти, без яких самоврядування просто безсиле щось змінити. Але заступниця цілком завалила справу, зараз цими питання займається один із працівників апарату. Але за що тоді отримує зарплату Підгрушна?» - йшлося у виступі.

На думку свободівців, високу посаду в райраді обіймає особа, яка не компетентна ні в проблемах району, ні в суті місцевого самоврядування, не здатна аналізувати ситуацію, ухвалювати рішення. Фракція не підтримала звіт, а також рішення про оплату праці заступника голови райради.

ІА "Вголос": НОВИНИ