Вшанування пам’яті відомої української патріотки розпочалося із панахиди, яку відслужив військовий капелан отець Михайло Білецький із гарнізонного Храму святих апостолів Петра і Павла.

Потім відбулося громадське віче. Виступаючи на вічі, Ярослав Качмарик сказав: «Сьогодні ми вшановуємо світлу пам’ять великої українки, яка віддала своє молоде життя заради великого майбутнього української нації. На прикладах героїчних вчинків Ольги Басараб виховувалося не одне покоління борців за волю України. Тож нехай ім’я цієї патріотки і надалі залишатиметься в нашому серці тією іскрою, від якої спалахує вогонь боротьби за кращу долю України».

«Ім’я Ольги Басараб вписано в Пантеон Слави українців, які боролися за кращу долю України, – наголосив у своєму виступі депутат облради Андрій Корнат. – Ольга Басараб для української нації є, насамперед, дороговказом у майбуття, сповнене слави, віри та ідейності, це символ незнищенності української нації та вічного життя українців».

У вшануванні світлої пам’яті нескореної української патріотки Ольги Басараб також взяли участь представники Львівської облдержадміністрації, ветерани Львівського крайового братства вояків ОУН-УПА та інших громадських організацій, шкільна та студентська молодь.

На завершення вшанування пам’яті Ольги Басараб юначки Національної скаутської організації «Пласт» запалили свічки пам’яті про нескорену патріотку України.

ІА "Вголос": НОВИНИ