Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода»

У засіданні комісії зокрема взяли участь голова фракції ВО «Свобода» в Бродівській районній раді Володимир Чехут, депутати фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич та Ольга Шайдулліна.

Приводом для засідання стала запланована реорганізація Золочівського дочірнього лісогосподарського підприємства (ДЛГП) «Галсільліс» шляхом приєднання до Бродівського ДЛГП. Проти цього рішення виступили трудові колективи обох дочірніх підприємств, а Золочівська районна рада на своїй сесії закликала обласне керівництво відмовитися від запланованої реорганізації. Проти об’єднання також виступили Золочівська та Бродівська райдержадміністрації. 

За словами Володимира Чехута, внаслідок об’єднання підприємство зазнає втрат, зокрема матеріальних. Зрештою, обласна рада мала би проаналізувати роботу «Галсільлісу», передусім головного офісу у Львові, на який йдуть величезні видатки.

«Комісія пропонує депутатам Бродівської райради на сесії звернутися до обласної ради, зокрема в управління майном комунальної власності, та до керівництва ЛГП «Галсільліс» й закликати їх відмовитися від реструктуризації Золочівського та Бродівського ДЛГП. Також пропонуємо сільським радам на території району ухвалити відповідні звернення. Наша позиція – в лісовому господарстві має відбутися децентралізація, районні підприємства мають підпорядковуватися своїм громадам», - наголосив Володимир Чехут.

Рішення профільної комісії підтримала президія Бродівської районної ради.

Нагадаємо, що у Львівській обласній раді депутати ініціюють звіт генерального директора обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс». 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ