Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

«Ми засуджуємо брутальні дії поліції України під час розгону мирних маніфестантів ‒ націоналістичної та християнської молоді, які вийшли 17 червня на вулиці Києва, щоб захистити традиційні національні цінності і висловити протест проти маршу спільноти ЛГБТ у столиці країни, охопленою війною», - заявляють депутати.

Вони вважають, що поліція невиправдано застосувала силу проти активістів, які вийшли на акцію на чолі зі священиком і не виявляли жодної агресії.

«Наполягаємо на об'єктивному і неупередженому аналізі подій, пов'язаних із побиттям та затриманням активістів 17 червня 2018 року у столиці України з метою встановлення винуватців і притягнення їх до відповідальности згідно з чинним законодавством.

Вимагаємо заборонити проведення аналогічних заходів у всіх містах і населених пунктах України, принаймні до завершення московсько-української війни на Донбасі та деокупації Криму», ‒ йдеться у зверненні, адресованому центральним органам влади.

Як уже повідомлялося, вранці 17 червня поліція жорстоко розігнала активістів, які вийшли на протест проти гей-параду: понад 50 затриманих . У мережі також з'явилися відео кривавого розгону протестувальників.

Через проведення заходу роботу трьох станцій Київського метрополітену обмежено з самого ранку.

ІА "Вголос": НОВИНИ