Про це повідомляє Укрінформ.

За ухвалення відповідного проекту закону №7330 за основу та в цілому проголосувало 236 депутатів за мінімально необхідних 226.

«Розроблення Міністерством оборони України проекту закону України «Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони» обумовлено подіями, пов’язаними із окупацією збройними силами Російської Федерації частини території України, що спричинило негативне ставлення особового складу та ветеранів-десантників до назви ВДВ (високомобільні десантні війська) одночасно з ВДВ (воздушно-десантные войска) країни-агресора», - йдеться у пояснювальній записці.

Зважаючи на зазначене, вважається за доцільне змінити назву Високомобільних десантних військ Збройних Сил України на Десантно-штурмові війська Збройних сил України.

З цією метою передбачається внесення відповідних змін до законів України «Про Збройні Сил України», «Про оборону України» та «Про правовий режим воєнного стану».

Водночас секретар Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Іван Вінник під стенограму запропонував змінити назву законопроекту.

«Щоб не було жодних регламентних зауважень, посилаючись на висновок головного науково-екпертного управління, який говорить про те, що нам треба конкретизувати назву законопроекту, ми пропонуємо під стенограму змінити назву на «Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони щодо десантно-штурмових військ». Він, таким чином, стає абсолютно досконалим, і можна голосувати відразу в цілому»,- пояснив Вінник.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ