Про це пише у Facebook лідер націоналістів Олег Тягнибок:

«Позиція «Свободи» щодо приватизації незмінна: до завершення війни продавати державне майно не можна взагалі. А продаж таких стратегічно важливих для держави підприємств, як обленерго, облгази, водоканали в нинішній ситуації є злочином перед Україною та українським народом!

За балачками про «реформи» можновладці цинічно роблять мільйони українських родин безправними заручниками власників енергетичних компаній. Остання зима продемонструвала: тарифне свавілля, розпочате урядом Гройсмана в інтересах олігархів, здатне завести більшість українців за межу бідності.

Під час війни і кризи будь-яке державне майно пускає з молотка або дурень, або ворог. Адже, враховуючи усі економічні ризики, справжній інвестор з реальною ціною в Україну просто не прийде. Але корупціонерам аж пече, так хочеться заробити на новій оборудці.

А олігархи вже готуються за безцінь відхопити собі черговий стратегічний об'єкт. До слова: максимальна стартова ціна, встановлена ФДМУ – всього !! 29 млн $ за 25% акцій «Київенерго», вартість активів якого оцінювалася щонайменше в 2 млрд $. При тому, що ця компанія у 2016 році була беззбитковою і отримує від киян мільярди гривень у вигляді оплати за комуналку.

Пригадаймо – хто нині володіє акціями українських обленерго? Провідники бізнес-інтересів держави-окупанта Григоришин, Гінер, Воєводін і Бабаков, а також екс-«регіонал» Бойко, сестра Льовочкіна Юлія, Суркіс, Коломойський, Ахметов.

Саме ці особи плюс президентське оточення (яке вже контролює «Вінницяобленерго») і є головними претендентами на перемогу в конкурсі Фонду держмайна. Україні такі «інвестори» однозначно не потрібні. Навпаки, від деяких із них давно пора позбавитися!

Чому нашими обленерго – стратегічними підприємствами, від яких залежить забезпечення життєдіяльності цілих регіонів – досі володіють московські агенти?

Чому власникам обленерго влада дозволяє не виконувати умови приватизації? (Варто нагадати, що фракція «Свободи» у Київраді виступила з вимогою повернення «Київенерго» у комунальну власність якраз через порушення Ахметовим інвестиційних умов договору).

І, нарешті, чому за всі забаганки олігархів мусять платити українці?

Захмарні комунальні тарифи, які, за потурання влади, ставлять народ України у повну залежність від олігархів, слід переглянути ще до початку нового опалювального сезону.

На кожну цифру влада повинна надати українцям економічне обґрунтування (якого насправді не може бути, бо тарифи безпідставно завищені).

А злочинний розпродаж обленерго треба зупинити – заради майбутнього України».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ