[media=135426] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Координатор акції Роман Маслюк зазначив: «На сьогодні виглядає, що всі документи щодо виділення 83 ділянок є сфальсифіковані, починаючи від розробки детального плану і закінчуючи списком учасників. У нас є інформація, що у цьому списку через підставних людей є дуже багато чиновників, представників правоохоронних органів. Вони собі наділили найкращі ділянки на березі озера. А це рекреаційна зона, і там законодавством заборонено ведення будь-якої господарської діяльності». 

Також він додав: «Крім того, відповідно до їхнього детального плану виходить, що потрібно вирізати велику частину лісу. Там на сьогодні сфальсифіковано все, що можна. Це все робиться дуже тихо і в обхід громади».

Відтак активісти хочуть зупинити це незаконне, на їх думку, розкрадання землі біля Наварійського озера.

Натомість голова Львівської ОДА Олег Синютка пообіцяв: у середу поїде у Наварію, аби оглянути ділянку власними очима. «Якщо будуть порушення, розпорядження дійсним не буде», – резюмував очільник області.

До слова зазначимо: координатор акції також розповів журналістам: «Проблема є більш глобальна: в народі відкрито говорять, що йде дерибан землі під виглядом виділення АТОвцям. Працює ціла схема. Навколо Львова роздано дуже багато земель. І потім дивним чином ті землі перекочовують на одні і ті ж фірми та прізвища. Тенденція є такою, що протягом останніх 2-3 років роздано вже понад 500 га землі», – уточнив Роман Маслюк.

Як писав «Вголос», елітну землю біля озера поблизу Наварії замість учасників Антитерористичної операції отримали бізнесмени. Скандал виник після того, як журналісти одного з видань опублікували списки із 83 претендентів на землю біля Наварії.

Після розголосу цієї інформації голова ЛОДА Олег Синютка заявив, що «був свято переконаний, що надає землю учасникам бойових дій». Згодом він зустрівся з учасниками АТО та доручив провести розслідування.

При цьому спеціальна комісія Львівської ОДА не знайшла зловживань у виділенні землі біля елітного озера Наварія, що у Пустомитівському районі Львівської області.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ