Про це повідомляє почесний президент Київської Школи Економіки, Професор Піттсбурзького університету, співзасновник VoxUkraine, член Ради НБУ Тимофій Милованов у блозі видання Українська правда.

За словами Тимофія Милованова, пряме цінове регулювання суперечить принципам ринкової економіки і призведе до підвищення ризиків для економічного зростання та корупційних ризиків,

«Може статись так, що оператори ринку будуть лобіювати регулятора щодо цін, замість того, щоб боротись один з одним в конкурентній боротьбі на ринку. Також регулятор не буде в змозі швидко та ефективно реагувати на зміни ринкових умов», – вважає Милованов.

Підпункти 15, 16, 19 та інші підпункти пункту 1 статті 26 дозволяють національному регулятору встановлювати тарифи на послуги операторів ринку. Також стаття 63 пункт 4 прямо прописує державне цінове регулювання для кінцевих клієнтів.

Як відомо, влітку 2016-го Антимонопольний комітет відправив Київстару рекомендації щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів. 

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року значення швидкості передавання та приймання даних стануть обов’язковими у договорі про надання телекомунікаційних послуг. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації ухвалила відповідне рішення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ