Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок під час пікетування Верховної Ради України із вимогою ухвалити законопроект №7190 про визнання добровольців учасниками бойових дій.

«Після ухвалення законопроекту №7190 добровольці не будуть забутими державою. Держава мала б перед кожним з вас стояти на колінах і дякувати за те, що тоді, коли багато хто боявся і ховався, багато хто з влади шукав шляхи для втечі, з'являлися люди, які самоорганізовувалися, не чекали нікого - пішли на фронт і зупинили ворога. Може, ви не вміли на початку так добре воювати, але мали і маєте незламний дух. Тим героїчним духом ви «заразили» ЗСУ. Справедливо і чесно буде на державному рівні визнати ваш героїзм», - сказав Тягнибок.

Однак, зараз, за словами націоналіста, влада підготувала чергову підлу затію.

«Вона хоче зіштовхнути лобами добровольців і кадрових військових. І кидає у суспільство дискусію, мовляв, хто більше причетний до боротьби з окупантом: добровольці, які не відомо чим там займалися (як каже влада), чи ЗСУ, які тепер, попри реальний стан речей, влада називає чи не найкращою армією у Європі. Виходить, одним – пошана і пільги, а другим – мовчанка і визнання лише з боку обласних рад, а не на рівні законодавства», - зазначив голова ВО «Свобода».

Як уже писав «Вголос», законопроект №7190 зареєстрували у Верховній Раді ще у жовтні 2017 року, однак, через саботаж Комітету у справах АТО та голови ВРУ він не розглянутий досі. Разом з тим, заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді, а за сумісництвом голова Комітету ВРУ у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков у квітні 2018 року зареєстрував свій законопроект по добровольцях - №8227, який на словах декларує відстоювання їхніх прав, а на ділі має зовсім іншу суть. Ця законодавча ініціатива вимагає від добровольців довідки, яких вони у принципі не зможуть отримати, отже й не зможуть отримати статусу учасника бойових дій.

Детально про законопроект №7190 та спроби олігархів заблокувати його - читайте у матеріалі «Вголосу»: Як олігарх від БПП робить з добровольців «другий сорт»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ