Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду, повідомляє Укрінформ.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, схвалена постанова коригує порядок, за яким держава надаватиме підтримку зі сплати до 50% вартості житла для учасників АТО та переселенців.

«Програма «Доступне житло» буде поширена в першу чергу на дві категорії громадян – учасників АТО і вимушено переселених осіб. Запропоновані зміни дадуть можливість 50% компенсації від вартості на придбання житла, а також спрощується перелік документів, які необхідно подавати внутрішньо переміщеним особам», – розповів Зубко.

Пізніше у прес-службі урядовця додали, що право на державну підтримку також матимуть не лише громадяни, що перебувають на квартирному обліку, а й ті, що не мають у власності житла, або мають у власності житлову площу, яка не перевищує 13,65 кв. м. Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, що знаходиться на підконтрольній Україні території.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ