Державне бюро розслідувань (ДБР) відкриє перші провадження після обрання слідчих територіальних управлінь та призначення їх на посади.

Як заявив директор ДБР Роман Труба на засіданні комітету міністрів Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, аби відомство почало працювати як державний орган, і залишилося зробити декілька кроків для того, щоб відкрити перші провадження.

"Я прошу вас уявити декілька цифр. Державне бюро розслідувань – це 1500 людей, кожен з яких має перемогти у відкритому конкурсі для того, щоб працювати в бюро. Для того, щоб це відбулося, ми оголосили найбільший в країні конкурс на 674 посади, який вже добігає кінця. Вже обрано 320 переможців конкурсу. Частина з них призначена на посаду. На завершальному етапі – співбесіди з кандидатами на посади слідчих територіальних управлінь бюро. Потрібно близько місяця, щоб завершити цей конкурс", – сказав він.

На думку директора відомства, важливим кроком для ефективної роботи бюро є передача матеріалів поліграфу 27 переможців конкурсу на керівні посади, який проводила зовнішня комісія.

Серед інших кроків, потрібних для ДБР, – внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань", завершення формування територіальних управлінь та отримання приміщення, яке відповідає вимогам правоохоронного органу.

"Я розумію, що не всі пункти буде виконано у найближчий час. У нас немає можливості чекати – ми розпочнемо роботу з тими ресурсами, які є: без відповідного приміщення, оперативних підрозділів та керівної ланки. Але з бажанням довести, що Державне бюро розслідувань розпочне роботу як правоохоронний орган. Це відбудеться у листопаді цього року одразу після призначення на посади слідчих територіальних управлінь", – наголосив Труба.

ІА "Вголос": НОВИНИ