Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із судинним хірургом, професором Ігорем Кобзою.

Медики Львівської обласної клінічної лікарні почали збір підписів під зверненням до центральних органів влади, щоб один із ангіографів залишився у них, адже саме тут проводиться найбільша кількість операцій на серці та судинах. І більшість із них, через відсутність апарату, роблять практично наосліп.

«Якщо це не буде зроблено, то будуть десятки, а, може, і тисячі людей, яким ми не зможемо допомогти…», – пояснив Ігор Кобза.

За його словами, наразі жодного письмового рішення щодо розподілу ангіографів все ж немає. Попри те, що директорка департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак стверджує зворотнє.

«У відповіді на запит, який ми написали, йдеться, що МОЗ лише буде вирішувати це питання. А Ірина Микичак заявляє, що питання вже вирішене. Вирішене ким? Нею? А хіба вона не керує областю і не може зрозуміти, кому це більше потрібно?» – обурився судинний хірург.

За словами Ігоря Кобзи, на перший погляд, логіки у першочерговій передачі такої апаратури в районний центр немає. Втім, хірург таки пояснив ситуацію:

«Вчора на нашому засіданні нам трохи пояснили. Кажуть, що потрібно розвивати приватну медицину. А, очевидно, щоб не було конкуренції, потрібно не розвивати державну».

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться що будня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ