Про це повідомляє Finclub. 

«Рекомендації надані за результатами дослідження функціонування ринку банківських послуг в контексті збільшення кількості банків державного сектора і зростання частки зазначених банків в окремих сегментах ринку банківських послуг», - повідомили в АМКУ.

АМКУ не повідомив, чи виявив він докази змови і зловживання монопольним становищем держбанків, а повідомив лише про причини, які роблять можливими «узгоджені» дії.

«Антимонопольний комітет рекомендував Міністерству фінансів з метою недопущення спотворення конкуренції на ринку банківських послуг вжити заходів щодо забезпечення умов призначення голів та членів наглядових рад державного банку і банку з державною часткою, що унеможливлюють виконання ними узгодженої поведінки або вирішального впливу на ринок», - зазначили в Антимонопольному комітеті.

Ці рекомендації є обов'язковими для розгляду Мінфіну.

«Про результати розгляду рекомендацій Міністерство фінансів зобов'язане повідомити Антимонопольному комітету в 30-денний строк з дня їх отримання», - зауважили у відомстві.

У Ощадбанку і Укрексімбанку, які на 100% належать уряду, немає дієздатних наглядових рад. Законопроект, який повинен усунути політичний вплив на держбанки, до сих пір не ухвалений парламентом.

У Приватбанку і Укргазбанку є працездатні наглядові ради, в яких, до того ж, є незалежні директори.

ІА "Вголос": НОВИНИ