Про це повідомляє «Польське радіо».

У Вашингтоні нагадали, що у Франції незабаром пройде чемпіонат Європи з футболу. А в липні чимало людей приїдуть на Світові дні молоді до Кракова.

«Застерігаємо громадян США перед потенційними терористичними атаками в усій Європі», – зазначено в оприлюдненому Держдепартаментом повідомленні. Це застереження для американців буде діяти до 31 серпня 2016 року.

У повідомленні йдеться, що ціллю нападів можуть стати популярні туристичні місця, торгові центри, ресторани та транспорт. За інформацією Вашингтона, великі натовпи туристів можуть бути заманливою ціллю для «терористів, які планують напади у громадських місцях, особливо під час великих заходів».

Державний департамент США на своїй Інтернет-сторінці нагадує, що у Франції проходитиме Євро-2016 і «стадіони, фан-зони» та «інші об’єкти, пов’язані з цими подіями або їхньою трансляцією» можуть стати ціллю замахів, як і інші великі спортивні заходи.

У Держдепартамені США також нагадали, що під час Світових днів молоді 26-31 липня до Польщі приїде близько 2,5 млн вірян. А тому, як наголошують у відомстві, у зв’язку з надзвичайними заходами безпеки, до яких вдається польська влада, американські туристи повинні бути готовими до частих та посилених контролів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ