Відповідну заяву зробила речниця Державного департаменту Хезер Науерт, пише Укрінформ.

«Ми ретельно відстежуємо цю ситуацію. Ми перебуваємо в дуже тісному контакті з урядом України, але це не означає, що ми згодні з ними та абсолютно з усім, що вони роблять, – зазначила Науерт. – Ми також хотіли би закликати всі сторони уникати насильства та забезпечувати верховенство права й міжнародні зобов'язання України».

Нагадаємо, раніше генпрокурор Луценко заявив, що впродовж найближчих 24 годин правоохоронці зроблять усе можливе, щоб екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі отримав підозру.

5 грудня у квартирі лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі на вулиці Костьольній СБУ ламала двері і проводила обшукПізніше адвокат Павло Богомазов, який був у квартирі Саакашвілі, повідомив, що його підопічному «озвучили підозру в сприянні поваленню державного режиму». Саакашвілі у супроводі понад десятка осіб вивели з квартири.  

Активісти заблокували автомобіль СБУ з екс-президентом Грузії. В СБУ повідомили, що затримали Саакашвілі в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності – ред.) Кримінального кодексу України.

5 грудня о 13:39 прибічники Саакашвілі витягнули його з машини правоохоронців. Політик з натовпом рушив до стін українського парламенту. Саакашвілі назвав обвинувачення українських силовиків фейковими, та заявив, що залишатиметься під Радою і вимагатиме відставки очільників ГПУ та СБУ та імпічменту президента.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ