РІА «Новости» інформує, що сьогодні перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони Франц Клинцевич запевнив, що Росія повинна вжити жорстких заходів у відповідь на рішення Польщі про знесення пам'ятників радянським воїнам-визволителям, зокрема, розірвати економічні зв'язки, а також заборонити в'їзд в РФ польським депутатам та офіційним особам, причетним до прийняття закону:

«Тут потрібно дуже жорстко діяти, без всякого сумніву. Жорсткий підхід необхідний і до депутатів, і до офіційних осіб на державному рівні, їх в'їзд до нас повинен бути заборонений».

«Тут боятися не треба, всі економічні зв'язки треба розривати», – зазначає сенатор.

Він також переконаний, що сьогодні Росія імпортує з Польщі транспортні засоби, хімічну продукцію, продовольчі товари та сільськогосподарську сировину, і обсяги цього імпорту «чутливі для Польщі».

«Польща займається дискредитацією Росії, є форпостом русофобської політики, розпалює фальшивки. По суті, заохочується фашизм. Ми не можемо і не повинні мовчати», – виголосив Клинцевич.

Нагадаємо, напередодні президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки в закон про заборону пропаганди комунізму, які передбачають знесення радянських пам'ятників у республіці. Закон набирає чинності через три місяці з моменту підписання. Натомість у Росії зажадали санкцій проти Польщі через знесення комуністичних пам'ятників.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ