Про це повідомляється на сторінці Держгеонадр в Facebook.

«Держгеонадра підготували зміни до постанови Кабміну, в якому ми пропонуємо розширити перелік місцевого сировини. Це стосується найменувань – в основному, будівельного каменю та піщано-гравійних сумішей. Вважаємо, що це спростить доступ до цієї сировинної бази», – сказав Кирилюк.

За його словами, ці зміни запровадять інші умови для отримання дозволів на розробку родовищ. Компанія, яка бажає купувати місцеву сировину, повинна опублікувати в ЗМІ заяву на отримання бази сировини. Якщо протягом місяця не буде інших претендентів на отримання спецдозволу, то документи будуть направлені на погодження до Мінекології та органи місцевого самоврядування, пояснив т. в. о. голови Держгеонадр.

«Це буде стосуватися всіх ділянок, де є захищені запаси, розміром до 25 га. Наступного тижня проект змін буде представлений в Мінекології для погодження, потім – в інші органи центральної влади»,– додав він.

Кирилюк також повідомив, що відомство має намір запропонувати ряд змін у законодавство, зокрема, скорочення термінів розгляду заявок на ліцензії з усунення деяких видів погодження для отримання дозволів. Крім того, Держгеонадр розглядає можливість переформатування комісії з надрокористування.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ