З 9 серпня розпочався прийом фільмів на Другу національну премію кінокритиків «Кіноколо».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Для представлення фільму необхідно заповнити заявку, дедлайн подачі заявок - 22 серпня. Номінантів на премію оголосять у другій половині вересня, а лауреатів - на відкритті "Київського тижня критики" 24 жовтня.

Премія "Кіноколо" присуджується за кращий фільм у номінаціях: повнометражний ігровий фільм, короткометражний ігровий фільм, документальний фільм, відкриття року, кращий режисер, кращі актриса і актор. Вперше відбудеться нагородження в номінації "кращий анімаційний фільм".

Кінострічка може бути висунута на нагородження премією, якщо була вперше показана в Україні з 1 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року включно, була в прокаті не менш ніж тиждень чи була показана вперше на українському кінофестивалі; була створена повністю або частково на території України, повністю або у спільному виробництві з суб'єктами кінематографії з України.

У 2018 році премія була вручена вперше в рамках "Київського тижня критики". Кращим повнометражним ігровим фільмом було визнано "Донбас" Сергія Лозниці.

ІА "Вголос": НОВИНИ