ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» 1 серпня уклало угоду з ТОВ «Леговані сталі» про поставку сталі на 50,00 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

На поточний рік замовили невідому кількість сталі невідомої марки за невідомими цінами за тонну. Замовник не оприлюднив деталі замовлення в звіті про укладення договору.

«ЗТМК» на 51% належить Фонду держмайна і на 49% – компанії «Толексіс Трейдінг Лімітед» Дмитра Фірташа. Операційний контроль над роботою підприємства здійснює група Фірташа. У липні 2018 р. суд задовольнив позов САП із вимогою повністю повернути власність «ЗТМК» у державне управління. Однак справа дійшла до Верховного суду, який у березні 2019 р. повернув її на повторний розгляд у суд першої інстанції.

Дніпровська компанія «Леговані сталі», яка вперше отримала державний підряд, була створена 10 липня 2019 року, тобто за 21 день до підписання нинішнього договору. Її засновниками є директор Андрій Галаєв та Олена Бузун. Остання разом із Веніаміном Бузуном володіє ТОВ «Концерн Єврометал», яке з 2017 року отримало замовлень тільки «ЗТМК» і ПАТ «Сумихімпром» щодо поставки сталі на 50,71 млн грн. Із 2018 року «Концерн Єврометал» фігурує у кримінальній справі ДФС щодо ухилення від податків.

За даними системи «YouControl», колись «Концерном Єврометал» володіли Володимир Новичук, Сергій Мартинов та Ігор Тимофєєв. Останній був засновником припиненого нині АТЗТ «Єврометал», правонаступником якого є ТОВ «АТЗТ Єврометал» Олексія Водзінського. Партнерами Тимофєєва в АТЗТ «Єврометал» були Наталія Тимофєєва і ТОВ «КУА «Мтір Ессет Менеджмент», пов’язане з Ігорем Суркісом.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ