Про це повідомив заступник голови облради «свободівець» Олександр Пирожик.

«Учора з’явилися нові повідомлення про незаконні рубки лісу, причому в заповідній зоні, на території Ківерцівський НПП «Цуманська Пуща». За нововиявленими фактами, які оприлюднив у соцмережах депутат Луцької міської ради Павло Данильчук, мною вже скеровані депутатські звернення у правоохоронні органи. Разом із тим, це вкотре підтверджує правильність рішення Волинської обласної ради, яка висловила недовіру теперішньому очільнику лісової галузі на Волині Олександру Кватирку. Очевидно, мабуть, для всіх: допоки Кватирко перебуватиме на цій посаді, крадіжки лісу не припиняться, а ЗМІ ряснітимуть повідомленнями про безчинства в лісовій галузі на Волині», – заявив Олександр Пирожик.

За його словами, обласна рада дотепер не отримала відповіді на рішення ради, ініційоване фракцією ВО «Свобода», яке скерували на МінАПК та Держлісагентство України.

«Через два місяці чекання за моїм підписом були скеровані листи до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Генпрокурора України Юрія Луценка – щодо нереагування на рішення обласної ради та покривання корупційних схем у лісовій галузі. Відповідей теж немає. Це дає підстави говорити про системність «дерибану» та «кришування» цих питань У мене запитання до теперішнього в.о. голови Держлісагентства України Володимира Бондаря: скажіть, до кого ще апелювати і які ще заходи має вжити обласна рада, аби припинився тотальний «дерибан» лісу на Волині? Ви тепер наділені правом підпису від імені Держлісагентства. Невже не розумієте, що це тепер і Ваша персональна відповідальність? Чи Вам досі не достатньо фактів, які свідчать про системні зловживання Олександра Кватирка, аби до решти не псувати імідж лісової галузі та нашої Волинської землі й звільнити Кватирка з цієї посади?» – наголосив заступник голови облради.

ІА "Вголос": НОВИНИ