На кордоні з Польщею українські прикордонники випробовують технологічні процедури, які допоможуть спростити прикордонні та митні формальності під час перетину державного кордону.

Про це повідомляє  прес-служба Державної прикордонної служби України.

Експеримент, який розпочато 1 квітня, триватиме до червня і проходить у двох пунктах пропуску «Смільниця» та «Грушів». Зміни полягають у послідовності здійснення прикордонного та митного контролю.

Зокрема, тепер, під час виїзду з України необхідно спочатку пройти процедуру паспортного контролю. Крім того, одночасно здійснюється прикордонний та митний огляд автомобіля, що дозволяє уникнути дублювання функцій та зменшити час необхідний для перетину кордону. У разі, якщо таке нововведення виправдає сподівання, його запровадять в усіх пунктах пропуску.

Крім того, такі технологічні процедури вже діють у пункті пропуску «Нові Яриловичі», що на кордоні з Білоруссю,  та  у спільному пункті пропуску «Паланка», що на українсько-молдовському кордоні. Це дало позитивний результат – перш за все черг на кордоні на цих напрямках стало значно менше.

ІА "Вголос": НОВИНИ